Aiheen kuvaus

  • Ohjeteksti: 1 Keskustelualue: 1

  • Olet mukana hyvinvoinnin monet muodot verkkokurssilla. Tervetuloa oppimaan!

    Opintojakso johdattaa hyvinvoinnin käsitteen laaja-alaisuuteen ihmisten, yhteisöjen ja yhteiskuntien näkökulmista sekä syventää ymmärrystä hyvinvoinnin moniulotteisuudesta. Inhimillistä hyvinvointia elämän eri vaiheissa tarkastellaan ja jäsennetään useasta eri näkökulmasta huomioiden niin taloudellinen, fyysinen, sosiaalinen kuin mielen hyvinvointi. 


    Ohjetekstit: 4 Sivu: 1 Keskustelualue: 1
  • Suomalaisten ja suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointi ei ole hetken tulos, vaan maailman onnellisimmaksi maaksi on päädytty vuosikymmeniä kestäneen työn tuloksena. Tässä osiossa tarkastellaan suomalaisen hyvinvoinnin historiaa, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.

    Ohjetekstit: 10 Tentti: 1 H5P: 1

  • Ihminen kehollisena olentona harjoittelee liikkumista jo kohdussa ja jatkaa liikkumista läpi elämän lapsuudesta vanhuuteen. Liikuntataidot ja innostus kehittyvät eri vaiheiden ja elämäntilanteiden mukaisesti. Kehollinen ja elinvoimaa elämään tuova liike vaikuttaa tutkitusti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin myönteisesti. Tavoitteiden konkretisoituminen teoiksi tuo onnistumisen tunnetta. Monelle hyvinvoinnin lisääminen on liikkumisen kautta mahdollista kohtuullisen helposti pienelläkin aktiivisuuden kasvattamisella. 

    Ohjetekstit: 13 Tentti: 1

  • Mielen hyvinvointi on eri asia kuin se, että on jatkuvasti hyvällä mielellä.  Tässä jaksossa opit, miten moniulotteinen mielen hyvinvoinnin käsite on. Lisäksi pääset tutustumaan sen mittaamiseen ja erilaisiin tapoihin, joilla mielen hyvinvointia voi tukea.  

    Ohjetekstit: 13 H5P: 2 Tentti: 1
  • Yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan hyvinvointi kytkeytyvät toisiinsa. Ihminen tarvitsee ihmistä voidakseen hyvin. Toimivaa sosiaalista hyvinvointia ja vuorovaikutusta voi ja kannattaa myös opetella, siitä on hyötyä niin omassa henkilökohtaisessa elämässä kuin myös esimerkiksi opiskelussa, työpaikalla tai muussa yhteisössä, jossa toimit. Kiinnostus ja uteliaisuus erilaisista ihmisistä ja heidän näkökulmistaan avartavat sosiaalisen hyvinvoinnin maisemaa.

    Ohjetekstit: 11 Tentti: 1


  • Hyvinvoinnin monet muodot kietoutuvat toisiinsa, niin toinen toistaan tukien, kuin yhden osa-alueen hankaluuksia kohdatessa sitä kompensoiden. Hyvinvointi seuraa hyvinvointia. Myös hyvinvoinnin ongelmat usein kasautuvat ja niihin voi olla vaikea puuttua. Hyvinvoivat yksilöt, yhteisöt ja yhteiskunta kannattelevat toinen toistaan estäen pahoinvoinnin kierteen syntymistä. 
    Ohjetekstit: 6

  • Kun olet suorittanut kurssin, sanomme kiitos, annamme ohjeita todistuksen saamiseksi ja toivomme palautettasi

    Ohjetekstit: 2