Kurssin lopuksi perehdymme vielä hyvinvointia edistävään ravintoon ja ravitsemuksen mittaamiseen. Esittelemme terveellisen syömisen perusteita, kuntoliikkujan ravitsemuksen ydinkohtia sekä työkaluja oman syömisen laadun tarkastelun tueksi.  Ennen viimeisen Testaa tietosi -testin tekemistä, sinun tulisi suorittaa keskustelualueiden tehtävät. Sitä ennen, lähdetään tutustumaan terveellisen syömisen perusteisiin!


 Täältä voit tutustua tarkemmin suomalaisiin ravitsemussuosituksiin.

 

Seuraavassa videossa käsittelemme kuntoliikkujan ravitsemusta ja erityisesti energiaravintoaineiden, eli hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen saantia.

 

Viimeisessä videossa tutustumme ravitsemuksen mittaamiseen. Katso video, viimeistele oppimistehtäväsi ja pohdi kurssin viimeisessä osassa käsiteltyjä teemoja Palautumisen keskustelualueella. Ravitsemukseen liittyvä Testaa tietosi -tehtävä tämän sivun alaosassa aukeaa, kun olet osallistunut kurssin kaikille keskustelualueille tehtävänannon mukaisesti.


 Lisätietoa urheilijan ravitsemuksesta löydät Olympiakomitean sivustolta sekä Terve urheilija -sivustolta.

 Täältä pääset tutustumaan Finelin ruokapäiväkirjasovellukseen.

 

Täydennä oppimistehtävääsi ja osallistu keskusteluihin!

Nousiko palautumisen ja kuormittumisen osioista esiin uusia hyvinvointiin liittyviä tietoja? Muista täydentää oppimistehtävääsi! 

Osallistu seuraavaksi vielä Palautuminen -keskustelualueeseen ja keskustele muiden opiskelijoiden kanssa tässä osiossa esiin nousseista asioista. Kurssin lopetukseksi testaa vielä tietosi tämän välilehden sisällöistä alla olevalla testillä. Huom. Testi aukeaa, vasta sen jälkeen, kun kaikki muut pakolliset tehtävät tällä kurssialueella ovat suoritettuna (mm. kirjaukset keskustelualueilla).



Testaa tietosi

Onneksi olkoon! Olet nyt tutustunut kaikkiin kurssin osa-alueisiin ja kurssisuoritus alkaa olla valmiina. Osallistu vielä kurssin viimeiseen testiin liittyen terveellisen syömisen perusteisiin.

Testaa tietosi testi

Viimeksi muutettu: keskiviikkona 14. elokuuta 2024, 13.13