Topic outline

  • Forum icon
   PAKOLLINEN keskustelutehtävä omia valintoja rajoittavista rakenteista. Forum

   Kun olet opiskellut ensimmäisen osion asiat:

   Kirjoita tiivis pohdinta omia valintojasi rajoittavista kulttuurisista, sosiaalisista ja materiaalisista rakenteista.

   Pohdi oman elinympäristösi asettamia rakenteellisia reunaehtoja esimerkiksi ilmastoviisaasti tai muuten vastuullisemmin toimimiselle. Missä tilanteissa joudut tekemään valintoja, jotka eivät ole arvojesi mukaisia, ja miksi näin käy? Voit käyttää pohdinnassa esimerkiksi seuraavia arjen ekologiseen kestävyyteen liittyviä apukysymyksiä:

     • Onko kotisi ja opiskelu- tai työpaikkasi välillä mahdollista liikkua lihasvoimin tai bussilla?
     • Onko oman asuntosi lämmitystapaa mahdollista valita ja voiko oman kotisi ja työ-/opiskeluympäristösi huonelämpötilaan vaikuttaa?
     • Miten helppoa ja edullista ilmastoystävällisen ruokavalion koostaminen on, kun otat huomioon omat taitosi, tarjonnan ja eri ruokien hintatason?
     • Miten oman lähipiirisi normit ja arvostukset sekä mahdollisten perheenjäsentesi tarpeet ja odotukset tukevat tai vaikeuttavat ympäristövalintoja arjessasi?

   Osallistu keskusteluun kommentoimalla vähintään yhteen toiseen kirjoitukseen tai keskusteluketjuun. Kommentoinnin tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta ja parantaa oppimista. Muistathan kommenteissasi pysyä asiallisena ja rakentavana.

   Tämä keskustelu tulee automaattisesti merkattua suoritetuksi, kun olet itse aloittanut yhden keskustelun ja kommentoinut vähintään yhden muun opiskelijan pohdintaa. 

   Tämä tehtävä on pakollinen osa kurssisuoritusta.

   Not available unless: The activity Varmistus is marked complete