Aiheen kuvaus

    • Tällä keskustelualueella kurssin opettaja julkaisee kurssiin liittyviä ajankohtaisia uutisia. 
    • Keskustelualue on varattu opiskelijoiden käyttöön. Voit halutessasi keskustella muiden opiskelijoiden kanssa kurssista, sen sisällöstä ja rakenteesta.

      Älä käytä tätä keskustelualuetta kuitenkaan palautteen antamiseen. Palaute kurssista tulee antaa kurssin lopussa olevalla palautekyselyllä, tai ottamalla yhteyttä suoraan kurssin opettajaan.

      Muista asiallinen tapa keskustella. Keskustelualueella saa käsitellä vain julkisia tietoja. 

    • Sivu icon
      9.1. Mittaus- ja tunnusmerkkitiedustelu Sivu
      Saatavilla vasta, kun: Saavutat vaaditun arvosanan aktiviteetissa 8.3. Kertauskysymykset
    • Tentti icon
      9.2. Harjoitustehtävä - CTBTO:n sensorit ja tiedonkeräys Tentti

      Tässä tehtävässä pääset tutustumaan Comprehensive Nuclear-Test-Ban-Treaty Organization (CTBTO) toimintaan. Kyseessä on Itävallan Wienissä päämajaansa pitävä kansainvälinen organisaatio, joka seuraa maailmanlaajuisella sensoriverkollaan ydinräjähdyksiä. 

      Huomaa, että CTBTO ei ole tiedusteluorganisaatio. Järjestö käyttää kuitenkin monipuolisesti mittaus- ja tunnusmerkkitiedusteluun laskettavia sensoreita omassa toiminnassaan. 

      Tutustu näihin kahteen asiakirjaan CTBTO Ending Nuclear Explosions ja CTBTO Verification regime  ja vastaa kysymyksiin. Saat kysymykset esille klikkamalla tämän osan otsikkoa.  Päästäksesi kurssilla eteenpäin, sinun tulee saada oikein puolet kysymyksistä. Oikeita vastauksia on 1 - 4, ja voit vastata niin monta kertaa kuin haluat.

      Oheiset asiakirjat on noudettu 29.6.2023 CTBTO:n kotisivuilta osoitteesta ctbto.org, josta löydät halutessasi lisätietoja organisaation toiminnasta. 

      Saatavilla vasta, kun: Saavutat vaaditun arvosanan aktiviteetissa 8.3. Kertauskysymykset
    • Tentti icon
      9.3. Kertauskysymykset Tentti

      Tässä osassa pääset testaamaan osaamisesi mittaus- ja tunnusmerkkitiedustelusta. Jokaisessa kysymyksessä on 1 - 4 oikeaa vaihtoehtoa.

      Näet tentin lopettamisen jälkeen  oikeat ja väärät vastaukset kaikista antamistasi vastauksista . Oikean sivupalkin yläosassa näet myös graafisesti miten olet menestynyt tentissä.

      Päästäksesi eteenpäin kurssilla, sinun tulee saada täysin oikein puolet kysymyksistä. Voit vastata kertauskysymyksiin niin usein kuin haluat.


      Saatavilla vasta, kun:
      • Aktiviteetti 9.1. Mittaus- ja tunnusmerkkitiedustelu on suoritettu
      • Saavutat vaaditun arvosanan aktiviteetissa 9.2. Harjoitustehtävä - CTBTO:n sensorit ja tiedonkeräys