Section outline




  • Mahtavaa, että olet mukana! Aloita työskentelysi tutustumalla tämän osion sisältöihin.
    • Tervetuloa opintojaksolle Ihminen digiympäristöissä!

      Avoin opintojakso on suunnattu jokaiselle digitalisoituneesta yhteiskunnasta ja palvelujärjestelmistä kiinnostuneelle. Olit sitten kiinnostunut diplomi-insinöörin koulutuksesta humaanista näkökulmasta tai kaipaat uutta näkökulmaa työelämän tarpeisiin, tämä opintojakso on sopiva juuri Sinulle.

      Opintojaksolla tarkastellaan ihmisen toimintaa digitalisoituneessa yhteiskunnassa muun muassa palvelujärjestelmien, työelämän, viestinnän sekä taiteen ja kulttuurin näkökulmista.

      Kurssille ei ole esitietovaatimuksia.


      Osaamistavoitteet

      Kun olet suorittanut opintojakson:

      • pystyt tarkastelemaan digitalisaation vaikutuksia ihmisten toimintaan ja osallisuuteen eri ympäristöissä kriittisesti ja hyvinvoinnin jakautumisen näkökulmasta,
      • ymmärrät viestinnän ja vuorovaikutuksen merkityksen muuttuvissa teknologisissa ympäristöissä,
      • ymmärrät musiikin ja taiteen merkityksen digitaalisissa ympäristöissä,
      • olet perehtynyt teknologisten innovaatioiden sosiaalisiin ja kulttuurisiin merkityksiin.


      Opintojakson tekijät

      Oppimisympäristön ulkonäön ja rakenteen on toteuttanut projektisuunnittelija Jasmine Poikela. Hän on koonnut ja muotoillut moduulien sisällöt yhteistyössä eri asiantuntijoiden kanssa. Asiantuntijoita ovat Jenni Virtaluoto, Riitta Hänninen, Laura Pajula, Viivi Korpela, Joonas Karhinen, Elina Salomaa, Gulnara Minkkinen, Sirpa Tenhunen ja Jussi Nyrhinen.

      Teknisessä toteutuksessa on auttanut Jatkuvan oppimisen tukitiimi, johon ovat kuuluneet Ville Halttunen, Maiju Valkeinen, Liisa Kallio ja Jari Niemi.


      Materiaalin tekijänoikeudet Creative Commons Nimeä-Ei kaupallinen-Ei muutoksia 4.0 lisenssin logo.

      Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei Kaupallinen-Ei Muutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä.

      Tämän kurssin ja siihen sisältyvän materiaalin tekijänoikeudet kuuluvat materiaalin tekijöille. Tätä verkkokurssia ja siihen sisältyvää materiaalia saa vapaasti käyttää ei-kaupalliseen koulutukseen esimerkiksi oppilaitoksissa, julkishallinnossa, julkisoikeudellisissa tai aatteellisissa yhdistyksissä sekä muissa näihin verrattavissa yhteisöissä. Kurssin ja siihen sisältyvän materiaalin käyttö kaupallisessa koulutuksessa ei ole sallittua. Materiaalia käytettäessä Sinun tulee aina kertoa sen olevan peräisin Jyväskylän yliopiston Ihminen tietoyhteiskunnassa -verkkokurssilta. Et saa käyttää materiaalia muiden teosten osana tai muokata sitä edelleen. Linkitetyn sisällön osalta CC-lisensointi ei ole voimassa, vaan Sinun tulee itse varmistua siitä, miten voit mahdollisesti käyttää linkitettyä sisältöä. Olemme tehneet parhaamme, jotta kurssisisällössä olisi vain sellaista materiaalia, joiden käyttöön meillä on oikeus ja pyrkineet huolehtimaan siitä, että ulkoiset linkit on toteutettu linkitetyn sisällön oikeudenomistajien vaatimusten mukaisesti. Jos Sinulla tai edustamallasi yhteisöllä on kuitenkin huomautettavaa kurssin sisältämästä materiaalista, olethan yhteydessä kurssin vastuuopettajaan.

      Huom! Seuraavat kurssimateriaalin sisältämät kohteet eivät kuulu Creative Commons -lisensoinnin piiriin: linkitetty sisältö, piirros- ja valokuvat, videot, organisaatioiden logot, kurssialustan tekninen toteutus, lähdekoodi ja graafiset elementit.