Section outline


    • Ohjeet Opettajan laaja-alainen osaaminen -kurssin (2op) suorittamiseen


      Ilmoittautuminen 

      Ilmoittaudu kurssille tästä.

      Kurssin ilmoittautumisaika on 1.9.2023-30.6.2024 ja suoritusaika on 1.9.2023-31.7.2024.

      Voit suorittaa kurssin omassa aikataulussasi suoritusajan puitteissa.  Voit mahdollisuuksien mukaan miettiä opiskeluaikataulusi siten, että Virtuaalikahvilan tapaaminen osuu sinulle sopivaan ajankohtaan. Virtuaalikahvila on auki joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 17-18.


      Kurssin aloittaminen

      Tutustu aluksi Tervetuloa kurssille -osioon, josta löydät  Odotuksesi Opettajan laaja-alainen osaaminen -kurssille -kysymykseen. Vastaamalla em. kysymykseen kurssin muut tehtävät ja virtuaalikahvila avautuvat sinulle.

      Kurssi koostuu johdannosta laaja-alaiseen osaamiseen sekä kuudesta päämoduulista.  Aloita Johdanto laaja-alaiseen osaamiseen -moduulista, jonka jälkeen voit opiskella muut moduulit omaan tahtiisi haluamassasi järjestyksessä. Pääset liikkumaan eri moduuleihin joko vasemmalla olevasta sivupalkista tai kurssin etusivulta löytyvistä otsikkolinkeistä. 


      Kurssisuoritukseen vaadittavat tehtävät ja tentti

      • Kurssimateriaaliin perehtyminen -osion läpikäynti.  Huom! Kun olet perehtynyt osion sisältöön, klikkaa oikeasta yläkulmasta "Merkitse tehdyksi" -painiketta. Näin pystyt seuraamaan edistymistäsi kurssilla. 
      • Johdanto laaja-alaiseen osaamiseen -moduulin keskustelutehtävä. Huom! Kuittaa tehtävä tehdyksi "Kuittaa tehtävä tehdyksi tästä" -osiosta. Tehtäväsi merkitään suoritetuksi vasta kun kuittaus on tehty. 
      • Kolmen (3) valitsemasi moduulin tehtävät. Jokaisessa moduulissa on tehtävänanto ja voit vapaasti valita, mistä kolmesta moduuleista haluat tehtävät tehdä ja palauttaa. Halutessasi voit toki tehdä myös muiden osioiden tehtäviä. Kun olet palauttanut oman tehtäväsi, näet myös muiden palauttamat tehtävät. Oman tehtävän palautuksen jälkeen kannattaakin tutustua muiden vastauksiin, sillä niistä voit saada hyviä vinkkejä ja ideoita omaan työhön!  Aina kun olet tehnyt tehtävän, kuittaa se  tehdyksi tehtävän alta löytyvästä "Kuittaa tehtävä tehdyksi tästä" -osiosta. Tehtäväsi merkitään opettajan näkymään  suoritetuksi vasta kun kuittaus on tehty. 
      • Lopputentti.  Lopuksi -osiossa on lyhyt, kurssin teemoja kokoava tentti.



      Suoritusote


      Kun olet tehnyt kurssisuoritukseen vaadittavat tehtävät, ota yhteyttä kurssin vastuuopettajaan Jaana Toomariin (jaana.toomar@jyu.fi). Hän kirjaa sinulle suoritusmerkinnän kurssista. Kurssi arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty

      Suoritettuasi kurssin saat suorituksestasi Jyväskylän yliopiston antaman virallisen opintosuorituksen ja opintorekisteriotteen. Tilaathan suoritusotteen vasta, kun suorituksesi näkyy Sisussa! Katso ohje opintosuoritusotteen hakemiseen täältä



      Ohjeet sisältöjen opiskeluun

      Videot ja äänitallenteet:

      • Kaikki videot on tekstitetty: saat tekstityksen päälle videon oikean alakulman valikosta.  
      • Videoista on tarjolla myös äänitallenne: voit valita katsotko videon vai kuunteletko sisällön äänitallenteena.  
      • Videoesitysten diat löytyvät erillisenä tiedostona osion yhteydessä.

      Kuvaesitykset:

      • Voit halutessasi suurentaa kuvaesitystä oikean yläkulman painikkeesta.
      • Voit siirtyä esityksessä eteen- ja taaksepäin vasemmalla ja oikealla olevien nuolipainikkeiden kautta.

      Thinglinkit:

      • Thinglinkit ovat interaktiivisia sisältöjä. Thinglinkit sisältävät "tageja", joita klikkaamalla saat sisällön auki. 
      • Sisältönä voi olla tekstiä, videoita ja/tai ohjaus toiselle sivustolle. 
      • Löydät tarvittavat toimintaohjeet jokaisesta thinglinkistä.


      Virtuaalikahvila ja keskustelualue

      Voit halutessasi osallistua vapaaehtoiseen, reaaliaikaiseen videokeskusteluun Virtuaalikahvilassa, joka kokoontuu aina kuun ensimmäisenä torstai klo 17-18. 

      Samalta sivulta löydät myös avoimen keskustelualueen. Keskustelualue on tarkoitettu yleiseen keskusteluun kurssin teemoista. Voit osallistua siellä käytävään keskusteluun tai aloittaa keskustelun juuri sinua kiinnostavasta aiheesta.


      Vastuuopettaja

      Kurssin vastuuopettajana toimii Jaana Toomar. Jos sinulla on kysyttävää kurssista tai tarvitset apua kurssisuorituksen saamisessa, voit olla yhteydessä sähköpostin kautta: jaana.toomar@jyu.fi. Kurssin yleiset tiedot löytyvät myös sivuston oikeassa laidassa olevan palkin kautta.