• Etusivu  Tervetuloa Järjestelmät ja planetaarinen hyvinvointi -kurssille!


  Avoin kurssi on suunnattu jokaiselle ihmisen ja planeetan hyvinvoinnista kiinnostuneelle, toiselta asteelta korkeakouluun ja työelämän tarpeisiin. Tämän kurssin suoritukselle on esitietovaatimuksena BENY2021, Johdatus planetaariseen hyvinvointiin -kurssi. Opintojaksolla perehdytään ekosysteemien, ilmaston ja yhteiskunnallisten järjestelmien ominaisuuksiin ja vuorovaikutuksiin kestävyysnäkökulmia painottaen.

  Osaamistavoitteet:

  Opintojakson suoritettuaan, opiskelija:

  • Osaa kuvailla luonnon järjestelmien ja yhteiskunnallisten järjestelmien ominaisuuksia, toimintaa ja vuorovaikutuksia systeemisen ajattelun käsitteistöllä.
  • Osaa perustella, miksi kokonaisvaltainen järjestelmien toimintaa tarkasteleva lähestymistapa on tarpeen kestävyyden tavoittelussa
  • Osaa kuvata erilaisten yhteiskunnallisten järjestelmien (esim. energia- ja ruokajärjestelmä) suhdetta kestävyyteen. 


   Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan!

   Kurssitiimi: 
   Mikael Puurtinen, Miikka Salo, Venla Korhonen ja Saana Kataja-aho

   Kiitokset myös tuotantotiimille Ville Halttunen, Jari Niemi ja Maiju Valkeinen teknisestä tuesta kurssin toteutuksessa!


   Materiaalin tekijänoikeudet

    

   Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei Kaupallinen-Ei Muutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

   Tämän kurssin ja siihen sisältyvän materiaalin tekijänoikeudet kuuluvat materiaalin tekijöille. Tätä verkkokurssia ja siihen sisältyvää materiaalia saa vapaasti käyttää ei-kaupalliseen koulutukseen esimerkiksi oppilaitoksissa, julkishallinnossa, julkisoikeudellisissa tai aatteellisissa yhdistyksissä sekä muissa näihin verrattavissa yhteisöissä. Kurssin ja siihen sisältyvän materiaalin käyttö kaupallisessa koulutuksessa ei ole sallittua. Materiaalia käytettäessä Sinun tulee aina kertoa sen olevan peräisin Jyväskylän yliopiston Järjestelmät ja planetaarinen hyvinvointi -verkkokurssilta. Et saa käyttää materiaalia muiden teosten osana tai muokata sitä edelleen. Linkitetyn sisällön osalta CC-lisensointi ei ole voimassa, vaan Sinun tulee itse varmistua siitä, miten voit mahdollisesti käyttää linkitettyä sisältöä. Olemme tehneet parhaamme, jotta kurssisisällössä olisi vain sellaista materiaalia, joiden käyttöön meillä on oikeus ja pyrkineet huolehtimaan siitä, että ulkoiset linkit on toteutettu linkitetyn sisällön oikeudenomistajien vaatimusten mukaisesti. Jos Sinulla tai edustamallasi yhteisöllä on kuitenkin huomautettavaa kurssin sisältämästä materiaalista, olethan yhteydessä kurssin vastuuopettajaan.

   Huom! Seuraavat kurssimateriaalin sisältämät kohteet eivät kuulu Creative Commons -lisensoinnin piiriin: linkitetty sisältö, piirros- ja valokuvat, videot, organisaatioiden logot, kurssialustan tekninen toteutus, lähdekoodi ja graafiset elementit.

   Sivun kuva "Ever Given ship stuck in the Suez Canal": Author: Anja Vrečko. © 2021 European Space Imaging, contains European Space Imaging Maxar data processed by Sentinel Hub. Licence CC-BY-2.0.