Section outline

    • Seuraavaksi pääset suunnittelemaan tiedustelutiedon keräystä. Kyseessä on kuvitteellinen valtio Liberandia, jossa on tapahtumassa todennäköisesti vallankaappaus. Olet Liberandian naapurivaltion tiedusteluorganisaation työntekijä, ja tehtävänäsi on suunnitella tiedustelutiedon keräys Liberandian tilanteesta.

      1.  Tutustu oheiseen tilannekuvaukseen
      2. Tutustu tiedustelun saamiin tehtäviin
      3. Vastaa interaktiivisen videon kysymyksiin, millä tiedustelulajeilla keräisit tiedustelukysymyksien mukaisista kohteista tietoja. 

       

      Tilannekuvaus ja tiedustelulajien käyttö on esitetty varsin yksinkertaisesti. Tästä syystä joidenkin tiedustelun kohteiden osalta on vaikea määrittää, mitkä todellisuudessa olisivat parhaat tiedustelulajit tiedustelutiedon keräämiseen. Opettajan ratkaisu ei siis ole ainoa oikea. Tämän vuoksi on tärkeää, että vastaamisen jälkeen tutustut eri vaihtoehtojen perusteluihin, koska ne laajentavat käsitystä tiedustelulajien käytöstä. 

      Päästäksesi tekemään tiedusteluharjoituksen, sinun on pitänyt saada jokaisen viiden tiedustelulajin ja tekoälyä koskevan osuuden kertauskysymyksistä vähintään puolet oikein. 

    • 11.1. Tiedustelutehtävä - Liberandia H5P