Section outline

    • Geospatiaalisen tiedustelun (geospatial intelligence, GEOINT) perustana on usein kuvaustiedustelu (imagery intelligence, IMINT)  Geospatiaalinen tiedustelu yhdistää muista tiedustelulajeista ja muista lähteistä kerättyjä tietoja, ja esittää ne karttojen tai kuvamateriaalin päällä erilaisina kerroksina. Tiedustelulaji pystyy esittämään tiedustelun kohteen tarkan paikan, sen ominaisuudet ja seuraamaan kohteessa tapahtuvia muutoksia.

      Tämän osan jälkeen sinun tulisi

      • Tietää mistä kokonaisuuksista geospatiaalinen informaatio muodostuu.
      • Tietää miten geospatiaalinen tiedustelu liittyy muihin tietolähteisiin.
      • Ymmärtää resoluution vaikutus kuvamateriaalista saatavaan tietoon.
      • Tietää minkälaisia tiedustelutuotteita geospatiaalisella tiedustelulla voidaan tuottaa.

    • 8.1. Geospatiaalinen tiedustelu Sivu
      Saatavilla vasta, kun: Saavutat vaaditun arvosanan aktiviteetissa 7.4. Kertauskysymykset
    • 8.2. Harjoitustehtävä - ratapihan käyttö ja kapasiteetti. Tentti

      Tässä harjoitustehtävässä pääset tutustumaan CSIS-ajatushautomon geospatiaaliseen tietoon perustuvaan raporttiin. Raportti käsittelee Pohjois-Korean Tumangangissa sijaitsevaa rautatieasemaa ja sen toimintaa. 

      Tutustu oheiseen artikkeliin ja vastaa sen jälkeen kysymyksiin.  Saat kysymykset esille klikkaamalla tämän osan otsikkoa. Päästäksesi eteenpäin, sinun tulee saada täysin oikein puolet kysymyksistä,. Jokaisessa kysymyksessä on 1 - 4 oikeaa vastausta. Artikkeli löytyy oheisen linkin takaa.

      Dramatic Increase in DPRK-Russia Border Rail Traffic After Kim-Putin Summit - Beyond Parallel (csis.org)

      Saatavilla vasta, kun: Saavutat vaaditun arvosanan aktiviteetissa 7.4. Kertauskysymykset
    • 8.3. Kertauskysymykset Tentti

      Tässä osassa pääset testaamaan osaamisesi geospatiaalisesta tiedustelusta. Jokaisessa kysymyksessä on 1 - 4 oikeaa vaihtoehtoa.

      Näet tentin lopettamisen jälkeen  oikeat ja väärät vastaukset kaikista antamistasi vastauksista . Oikean sivupalkin yläosassa näet myös graafisesti miten olet menestynyt tentissä.

      Päästäksesi kurssin seuraavaan, mittaus- ja tunnusmerkkitiedustelua käsittelevään aiheeseen, sinun tulee saada täysin oikein puolet kysymyksistä. Voit vastata kertauskysymyksiin niin usein kuin haluat.