Section outline

    • Tässä osiossa tarkastellaan maailmanlaajuisen mittakaavan sijasta luonnon ja ihmisen hyvinvointia alueellisena kysymyksenä. Millaisia eroja esimerkiksi syntyvyydessä on alueittain?



      Huomio! Tässä osiossa on pakollinen keskustelu. Löydät keskustelun Keskustelutehtävä -välilehdeltä.

      Lopuksi pääset jälleen testaamaan osaamisesi monivalintatentillä. Tentin löydät tämän osion viimeiseltä välilehdeltä Testaa osaamisesi 3. Huomaa, että tentin väittämät koskevat koko osion 3. Luonnon ja ihmisen hyvinvointi: alueelliset erot aihepiiriä.

    • Keskustelutehtävä

    • PAKOLLINEN keskustelutehtävä väestöstä, vauraudesta ja teknologiasta Keskustelualue

      Kun olet opiskellut koko kolmannen osion asiat:

      • Kirjoita tiiviisti (noin 100-300 sanalla) oma näkemyksesi, kuinka globaalia ympäristökuormitusta tulisi mielestäsi vähentää. Anna pohdinnallesi sisältöä kuvaava otsikko. Ota pohdinnassa huomioon alueiden erilaiset lähtökohdat liittyen väestöön, vaurauteen ja teknologiaan. Huomioi myös, että kansainvälisen kaupan vuoksi ympäristön kuormitus ja hyödykkeiden kulutus eivät välttämättä tapahdu samalla alueella. Pohdi myös, millaisia ongelmia eri toimien toteuttamiseen saattaa liittyä. Lisää oma näkemyksesi uudeksi keskusteluksi keskustelualueelle.
      • Osallistu keskusteluun tuomalla uusi näkemys vähintään yhteen toiseen kirjoitukseen tai keskusteluketjuun. Keskusteluun osallistumisen tarkoituksena on lisätä vuorovaikutusta ja parantaa oppimista. Muistathan kommenteissasi pysyä asiallisena ja rakentavana.
       
      Tämän keskustelu tulee automaattisesti merkattua tehdyksi, kun olet aloittanut yhden ja osallistunut vähintään yhteen muuhun keskusteluun.
       
       
      Tämä keskustelu on pakollinen osa kurssisuoritusta.

      Saatavilla vasta, kun: Aktiviteetti Testaa osaamisesi 2. on valmis ja suoritus hyväksytty
    • Testaa osaamisesi 3.

      Tässä pääset testaamaan osaamisesi monivalintatentillä. Huomaa, että tentin väittämät koskevat koko osion 3. Luonnon ja ihmisen hyvinvointi: alueelliset erot aihepiiriä.

      Testaa tietojasi seuraavassa tentissä. Tentistä pitää saada vähintään 9/12 oikein, jotta siitä pääsee läpi. Tenttiä voi tehdä monta kertaa, mutta huomaa kuitenkin, että tenttien välissä on aina kahden (2) tunnin viive, ennen kuin voi yrittää uudelleen.

      Tentin väittämät ovat joko totta tai tarua. Valitse oikea vastaus.


      Saat tenttituloksen ja kommentit vastauksistasi heti palautettuasi ja lopetettuasi tentin. Voit tarkastella tenttituloksia kohdasta "Tarkastele tenttiä". Jos tentti ei mennyt läpi, voit yrittää uudestaan kahden tunnin kulutta edellisestä suorituksesta.

    • Testaa osaamisesi 3. Tentti
      Sulkeutuu: keskiviikkona 1. lokakuuta 2025, 01.59
      Saatavilla vasta, kun: Aktiviteetti Testaa osaamisesi 2. on valmis ja suoritus hyväksytty