Section outline



    • Tässä kurssin toisessa osiossa keskitymme erityisesti järjestelmien toiminnan ymmärtämiseen kestävyysmurroksen näkökulmasta.

      Osio vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

      • Millaiset näkökulmat ovat hyödyllisiä järjestelmämurroksen ymmärtämiseksi?
      • Miten eri näkökulmat diagnosoivat kestämättömyyden juurisyitä ja ratkaisuja?
      • Miksi järjestelmät vastustavat muutosta, miksi ja milloin ne murtuvat ja muuttuvat?
      • Miten järjestelmiä voi pyrkiä ohjaamaan haluttuun muutossuuntaan?


      Osio koostuu eri välilehdistä, joista jokainen esittelee oman alateemansa. Eniten syvennymme osiossa 2.3 käsiteltävään aihepiiriin eli niin sanottuun MLP-näkökulmaan, joka on saanut erityisen vahvan aseman tuotannon ja kulutuksen järjestelmien kestävyysmurrosta koskevassa tutkimuksessa.

      Osion lopuksi pääset testaamaan osaamisesi.



    • Testaa osaamisesi 2

      Osion lopuksi pääset testaamaan osaamisesi monivalintatentillä. Huomaa, että tentti sisältää väittämiä koko osion 2. aihepiiristä. Opiskele siis koko ensimmäinen osio ja vastaa sen jälkeen tenttikysymyksiin.

      Testaa tietojasi seuraavassa tentissä päästäksesi läpi kurssin ensimmäisen osion. Tentistä pitää saada vähintään 9/12 oikein, jotta siitä pääsee läpi. Tenttiä voi tehdä monta kertaa, mutta huomaa kuitenkin, että tenttien välissä on aina kahden (2) tunnin viive, ennen kuin voi yrittää uudelleen.

      Tentin väittämät ovat joko totta tai tarua. Valitse oikea vastaus.

      Saat tenttituloksen ja kommentit vastauksistasi heti palautettuasi ja lopetettuasi tentin. Voit tarkastella tenttituloksia kohdasta "Tarkastele tenttiä". Jos tentti ei mennyt läpi, voit yrittää uudestaan kahden tunnin kulutta edellisestä suorituksesta.

    • Testaa osaamisesi 2 Tentti
      Sulkeutuu: keskiviikkona 1. lokakuuta 2025, 01.51
      Saatavilla vasta, kun: Aktiviteetti Testaa osaamisesi 1 on suoritettu