Section outline



    • Tervetuloa Reittejä planetaariseen hyvinvointiin -kurssille!

      Avoin kurssi on suunnattu jokaiselle ihmisen ja planeetan hyvinvoinnista kiinnostuneelle, toiselta asteelta korkeakouluun ja työelämän tarpeisiin. Tämän kurssin suoritukselle on esitietovaatimuksena BENY2023, Hyvä elämä ja planetaarinen hyvinvointi -kurssi. Opintojaksolla perehdytään kestävyysmurroksen sisältöihin ja edistämisen keinoihin järjestelmänäkökulmaa ja planetaarista hyvinvointia painottaen.

      Ajankohtaista:

      Osaamistavoitteet:

      Opintojakson suoritettuaan, opiskelija:

      • Osaa kuvailla luonnon järjestelmien ja yhteiskunnallisten järjestelmien ominaisuuksia, toimintaa ja vuorovaikutuksia systeemisen ajattelun käsitteistöllä.
      • Osaa perustella, miksi kokonaisvaltainen järjestelmien toimintaa tarkasteleva lähestymistapa on tarpeen kestävyyden tavoittelussa
      • Osaa kuvata erilaisten yhteiskunnallisten järjestelmien (esim. energia- ja ruokajärjestelmä) suhdetta kestävyyteen. 

      Lämpimästi tervetuloa opiskelemaan!

      Kurssitiimi: 

      Teea Kortetmäki, Otto Snellman, Miikka Salo, Venla Korhonen, Mikael Puurtinen ja Saana Kataja-aho

      Kiitokset myös tuotantotiimille Ville Halttunen, Jari Niemi ja Maiju Valkeinen teknisestä tuesta kurssin toteutuksessa!

      Materiaalin tekijänoikeudet

      Tämä teos on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei Kaupallinen-Ei Muutoksia 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

      Tämän kurssin ja siihen sisältyvän materiaalin tekijänoikeudet kuuluvat materiaalin tekijöille. Tätä verkkokurssia ja siihen sisältyvää materiaalia saa vapaasti käyttää ei-kaupalliseen koulutukseen esimerkiksi oppilaitoksissa, julkishallinnossa, julkisoikeudellisissa tai aatteellisissa yhdistyksissä sekä muissa näihin verrattavissa yhteisöissä. Kurssin ja siihen sisältyvän materiaalin käyttö kaupallisessa koulutuksessa ei ole sallittua. Materiaalia käytettäessä Sinun tulee aina kertoa sen olevan peräisin Jyväskylän yliopiston Reittejä planetaariseen hyvinvointiin -verkkokurssilta. Et saa käyttää materiaalia muiden teosten osana tai muokata sitä edelleen. Linkitetyn sisällön osalta CC-lisensointi ei ole voimassa, vaan Sinun tulee itse varmistua siitä, miten voit mahdollisesti käyttää linkitettyä sisältöä. Olemme tehneet parhaamme, jotta kurssisisällössä olisi vain sellaista materiaalia, joiden käyttöön meillä on oikeus ja pyrkineet huolehtimaan siitä, että ulkoiset linkit on toteutettu linkitetyn sisällön oikeudenomistajien vaatimusten mukaisesti. Jos Sinulla tai edustamallasi yhteisöllä on kuitenkin huomautettavaa kurssin sisältämästä materiaalista, olethan yhteydessä kurssin vastuuopettajaan.

      Huom! Seuraavat kurssimateriaalin sisältämät kohteet eivät kuulu Creative Commons -lisensoinnin piiriin: linkitetty sisältö, piirros- ja valokuvat, videot, organisaatioiden logot, kurssialustan tekninen toteutus, lähdekoodi ja graafiset elementit.